Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου που προσβάλλει γυναίκες σε όλο τον κόσμο. 1 Εντούτοις, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο καρκίνος δεν είναι μία μόνο νόσος. 

Υπάρχουν πολλοί τύποι καρκίνου του μαστού και ο προσδιορισμός της μορφής από την οποία πάσχει μια γυναίκα είναι πολύ σημαντικός για την επιλογή της θεραπείας που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια συγκεκριμένη απόχρωση του ροζ αποτελεί πλέον σύμβολο αυτής της νόσου. Εντούτοις, εμείς στη Roche, διερευνούμε εάν ο καρκίνος του μαστού μπορεί να συμβολίζεται με μία συγκεκριμένη απόχρωση, ενώ είναι μια νόσος με πολλά «πρόσωπα».
Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ιστορία, τον δικό της μοναδικό καρκίνο, τη δική της απόχρωση του ροζ.

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις μοναδικές και προσωπικές ιστορίες τριών γυναικών, που ζουν με διαφορετικούς τύπους καρκίνου του μαστού. Η καθεμιά έχει τη δική της ξεχωριστή πορεία και μοιράζονται τις ιστορίες τους σχετικά με τη διάγνωση, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου που είχε στην οικογένεια και στους φίλους τους, αλλά κυρίως, μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της νόσου τους και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο.

Μέσω της εκστρατείας forHER+ ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες να αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους καρκίνου του μαστού και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και μιλάμε για αυτή τη νόσο.

Η Rachael είχε στο πλευρό της τον σύντροφό της όταν διαγνώστηκε με τριπλά θετικό καρκίνο του μαστού.
Η πρώτη ερώτηση της Rachael ήταν εάν θα μπορούσε να κάνει παιδιά.

Ακούστε την προσωπική ιστορία της Rachael καθώς αφηγείται πώς ξεπέρασε τις δυσκολίες για να αποκτήσει την οικογένεια που ήθελε ανέκαθεν, με την εφαρμογή μιας αγωγής θεραπείας ειδικά για τις δικές της ανάγκες.

Η Alex ψηλάφισε ένα εξόγκωμα στον μαστό της. Ήξερε ότι ήταν «κάτι», αλλά δεν ήταν σίγουρη τί ακριβώς. Η Alex διαγνώστηκε με οριακά θετικό για ορμονικούς υποδοχείς καρκίνο του μαστού και αρνητικό για HER2+, που σύντομα εξελίχθηκε σε τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού.

Ακούστε την καθηλωτική ιστορία της Alex, η οποία αξιοποίησε τη διάγνωσή της ως ευκαιρία για να καταρρίψει τα κοινωνικά ταμπού για αυτή τη νόσο και τους πολυάριθμους τύπους της, με τη βοήθεια των φίλων της.

Η Ike διαγνώστηκε με τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού και λίγο αργότερα, με HER2+ θετικό.
Η Ike θυμάται τον φόβο για το άγνωστο που ένιωσε, αλλά κυρίως, μια δύναμη που δεν είχε νιώσει ποτέ στο παρελθόν.

Ακούστε τη συγκινητική ιστορία της Ike για να μάθετε πώς ταξίδεψε για να κάνει τη θεραπεία που χρειαζόταν, προκειμένου να συνεχίσει να ζει μια πλήρη ζωή, με τον σύζυγό της και τους τρεις γιους της.


Η Rachael, η Alex και η Ike έχουν τα δικά τους ξεχωριστά συναισθήματα, εμπειρίες και ελπίδες που αντιπροσωπεύουν το ατομικό τους «ταξίδι» με έναν διαφορετικό τύπο καρκίνου του μαστού, καθώς και την προσωπική τους θεραπευτική προσέγγιση.

Οι επιλογές θεραπείας, όπως η εγχείρηση, η ακτινοθεραπεία ή τα σχήματα αγωγής που συμπεριλαμβάνουν χημειοθεραπεία, στοχευμένες θεραπείες, ανοσοθεραπεία και  ορμονοθεραπείες, μπορούν να χορηγούνται ανάλογα με τον τύπο καρκίνου του μαστού με τον οποίο έχει διαγνωστεί μια γυναίκα.

Για αυτόν τον λόγο, με την εκστρατεία forher, η Roche ελπίζει να προσφέρει γνώση σε όλες τις γυναίκες που κινδυνεύουν ή πάσχουν από καρκίνο του μαστού, προκειμένου να ενημερωθούν για τους διαφορετικούς τύπους της νόσου και να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να συζητήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με μια εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση.

Βιβλιογραφία
  1. https://gco.iarc.fr/today/fact-sheets-cancers