Η Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της γυναίκας με τίτλο “forHER”, συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις της και εντός του 2016, αποσκοπώντας στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο των ωοθηκών.

Φέτος, προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη φίλη, τη μητέρα, την κόρη και τη σύζυγο για τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, εμπνέοντας κάθε γυναίκα που αγαπά τη ζωή και τους αγαπημένους της, μέσα από το μήνυμα «Σε θέλω δίπλα μου»!

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη ενέργεια του έτους αφιερώθηκε στην ενημέρωση της νέας γενιάς για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον 2ο πιο συχνό γυναικολογικό καρκίνο στις Ελληνίδες 15-44 ετών,  επιλέγοντας δύο Κολλέγια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία κρίθηκαν ότι προσφέρουν τα πλέον κατάλληλα ακαδημαϊκά περιβάλλοντα για την προσέγγιση των φοιτητών και την ενημέρωσή τους για την εν λόγω νόσο.

Ημερίδα Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και τον ιό HPV

  1. MEDITERRANEAN COLLEGE – Θεσσαλονίκη, 25/02/2016

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης στους χώρους του Mediterranean College, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πλήθους φοιτητών και καθηγητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Οι διακεκριμένοι ομιλητές που κατείχαν τα ηνία της συζήτησης, ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.  και Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, κ. Αγοραστός Θεόδωρος και η Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογίας/ Ογκολογίας της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, κα. Τιμοθεάδου Ελένη, παρουσίασαν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τους κινδύνους που ελλοχεύει ο ιός HPV για όλες τις γυναίκες, και ιδιαίτερα τα νέα κορίτσια, καθιστώντας σαφές ωστόσο ότι με την έγκυρη ενημέρωση, την ολοκληρωμένη πρόληψη – πρωτογενή (εμβολιασμό) και δευτερογενή (τεστ ΠΑΠ και HPV Test) – η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου μπορεί να αποφευχθεί σχεδόν 100%. Οι περισσότεροι από 100 ακροατές που παρακολούθησαν την Ημερίδα, παρακολούθησαν με αντίστοιχο ενδιαφέρον την ομιλία της κας Τσιάβου Αλεξάνδρας, χάλκινης Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, η οποία ανέδειξε από τη δική της σκοπιά την επιβεβλημένη ανάγκη διατήρησης της καλής φυσικής κατάστασης κάθε γυναίκας, μέσω ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής και συστηματικής άσκησης – τα οφέλη του οποίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Με το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε σειρά ερωτήσεων, τις οποίες απάντησαν οι ειδικοί, παρέχοντας συμπληρωματικές διευκρινήσεις 

tenth timeline image
  1. DER+EE (AMER+ICAN COLLEGE OF GREECE) – Αθήνα, 29/02/2016

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με εξίσου μεγάλη επιτυχία η 2η Ημερίδα Ενημέρωσης στους χώρους του Deree (American College ofGreece), στην Αθήνα, παρουσία 60 στελεχών: φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έλαβε χώρα από τους 3 εκλεκτούς ομιλητές, την Γυναικολόγο/ Ογκολόγο, κα. Τσαχαλίνα Θάλεια, την Παθολόγο/ Ογκολόγο, κα. Καραγεωργοπούλου Σοφία καιτην κα. Κοζομπόλη Βούλα, αργυρή Ολυμπιονίκη στο πόλο γυναικών και απονεμημένη το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την 1η Ημερίδα, γεννώντας πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα στο ακροατήριο και αποδεικνύοντας κατά αυτό τον τρόπο, περίτρανα, την αξία διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων και την πραγματική ανάγκη που έχει το φοιτητικό – και όχι μόνο – κοινό για έγκυρη ενημέρωση για τις μορφές γυναικείου καρκίνου και τις δυνατότητες πρόληψης αυτών.

deree 2

Η πρωτοβουλία της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas για τη διενέργεια της Καμπάνιας “forHER+” χαιρετήθηκε, τόσο από τη διεύθυνση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όσο και από τους παρευρισκομένους των δύο εκδηλώσεων, οι οποίοι αιτήθηκαν τη συνέχιση σχετικών Ημερίδων και λοιπών ενεργειών για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού – και δη της νεολαίας – για τον καρκίνο της γυναίκας.