Αθήνα, 7 Μαΐου 2015: H Roche Hellas, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο “forHER”, πραγματοποιεί το Μάιο σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο να αναδείξει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης στη μάχη κατά της νόσου.

Στις  8 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών, η Roche Hellas, με την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), θα διανείμει ενημερωτικό υλικό σε μορφή carte postal στο Σύνταγμα, αναδεικνύοντας την αξία της γυναίκας και τη σημασία του προληπτικού  ελέγχου. Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού έχει προχωρήσει στη δημιουργία τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος το οποίο θα προβάλλεται σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες και τηλεοπτικά κανάλια.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, το Σάββατο 9 Μαΐου η Roche Hellas και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού«Άλμα Ζωής» σας προσκαλούν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ώρα 11:00-13:00 προκειμένου να φτιάξουμε όλοι μαζί την ανθοδέσμη για τη μητέρα λέγοντας «Χρόνια Πολλά» με έναν ξεχωριστό τρόπο.

«Στη Roche Hellas νιώθουμε ότι είναι καθήκον μας να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ο καρκίνος.», δήλωσε η κα Δήμητρα ΚιντώνηProduct Strategy Director της Roche Hellas, για να συμπληρώσει ότι «Οι δράσεις , που υλοποιούνται στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης “forHer” για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο, έχουν ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της νόσου».

Η καμπάνια της Roche Hellas για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο “forHer” ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, έχουν προγραμματιστεί σειρά δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Κίμων Μαλαταράς, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων Roche Hellas email:kimon.malataras@roche.com  τηλ. 210-6166106 , κιν. +30 6932 766502
  • Ιωάννα Καραμανλή, Communications Officer Roche Hellas

email: ioanna.karamanli@roche.com, τηλ. 210-6166208,  κιν. +30 694 9501374

Σχετικά με τη Roche Hellas

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.  Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε  συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9  δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.comwww.roche.gr.